U bent patiënt

Neuromodulatie

Neuromodulatie is een minimaal invasieve techniek (kleine chirurgische ingreep) die de manier verandert waarop het zenuwstelstel de pijnsignalen transporteert.

Neurostimulatie blokkeert het pijnsignaal met korte en snelle elektrische stimuli die men niet waarneemt en geeft een aangenaam gevoel in het gebied waar voorheen de pijn was.
Een kleine stimulator (batterij) wordt in uw bil of buik geïmplanteerd en de elektrode die de elektrische pulsjes afgeeft wordt geplaatst in de epidurale ruimte van het ruggenmerg (zenuwbundel die de hersenen met de rest van het lichaam verbindt en door de ruggenwervel loopt) waar de nodige zenuwen gestimuleerd worden.
De elektrode wordt via een onderhuids getunnelde verlengkabel verbonden met de stimulator.

Een andere techniek is intrathecale toediening van medicijnen (toedienen van medicatie direct aan het centrale zenuwstelsel) waarbij pijnstillende medicatie continu in het ruggenmergvocht worden afgegeven (het ruggenmerg wordt beschermd door vocht in deze ruimte).

Met deze toedieningsmethode komt een hoge concentratie medicijnen precies op de juiste plek waar het nodig is om doeltreffend te zijn.
Het grote voordeel van deze therapie is dat u minder last heeft van sommige bijwerkingen die het gevolg zijn van een hoge orale dosis.

Het geeft ook een bijna volledige en normale mobiliteit omdat de pomp die het medicijn afgeeft geïmplanteerd is en u niet gebonden bent aan het ziekenhuis of een uitwendige pomp.

 

Terug naar Onze Behandelingen